Overdenking

“GESCHENKEN...!”

Voor ons al weer het contactblad van juli en augustus.

Dat betekent dat we al weer een half jaar om hebben van 2015 en dat de vakanties al weer voor de deur staan of voor sommigen van ons al zijn begonnen of voor de vroegen onder ons al is geweest.

Een half jaar al weer voorbij en wat is er veel gebeurd in het eerste half jaar.

We hebben een dominee gekozen en wel met heel veel stemmen, dat geeft wel aan dat we weer aan een herder toe zijn, dat we weer een leider willen hebben.

Christus heeft ons geschenken gegeven: Hij gaf ons apostelen, profeten, boodschappers van het goede nieuws, leraren en leiders die de christenen steunen in het Geloof  

Maar ook nemen we een grote verantwoordelijkheid, een gezin wat in een voor hun vertrouwde stad woont halen wij naar Nieuw-Weerdinge, een dorpje aan de rand van Drenthe en Groningen.

Dat is een hele stap, maar ook een gedurfde keus om achter te laten wat je hebt en te luisteren naar de Heer en te vertrouwen op de woorden uit Psalm 23: 

De Heer zorgt voor mij

Zoals een herder voor zijn schapen zorgt

Hij geeft me alles wat ik nodig heb

Zo ook heeft God ons laten zien dat wij als gemeente voor een woning moeten zorgen, dat we deze aardse lasten niet  moeten neerleggen bij ons nieuw voorgangersgezin. 

‘Bij mij bent u welkom,’ zei de oude man. ‘Maar ik sta erop dat u mij laat zorgen voor alles wat u nodig hebt. Breng in elk geval niet hier op het plein de nacht door.’ 21Hij nodigde hen binnen in zijn huis, en nadat hij hun ezels had gevoerd, wasten ze hun voeten en gingen ze aan tafel.

En ook hier zijn we in geslaagd, er is een woning aangekocht binnen het budget en ook nog naar de wensen van de familie Alkema. 

Nu nog een beetje opknappen en zorgen dat we de verhuiswagen deze kant op krijgen (dit is voor de niet vakantiegangers en voor diegenen die al geweest zijn) en de familie kan zich hier gaan zetelen.

Zoals ik al zij er is heel veel gebeurd in het eerste half jaar.

Zijn we dan nu klaar, kunnen we nu dan gaan rusten en het werk aan onze voorganger over laten.

Ik denk het niet, het gaat nu weer beginnen, nu moeten de schouders er nog meer onder. 

We zijn als gemeente een poosje zonder herder geweest en we zijn met zijn allen een beetje ingedut. 

De meeste werken gaan wel gewoon door maar het wordt wel steeds moeilijker om ons aan het werk te krijgen of om iets nieuws te bedenken.

Ook in de diensten zie ik steeds meer stoelen die leeg blijven en daar maak ik mij toch wel wat zorgen om.

We kunnen nog zo goed ons best doen om alles draaiende te houden maar we zullen ook onze geestelijke maaltijd nodig zijn om het vol te houden.

We kunnen niet steeds maar blijven werken zonder te eten of te rusten .

God zelf zegt ons:  Neem één dag in de week vrij van je dagelijkse bezigheden en richt je aandacht op God. Op deze manier kun je genieten van rust en ontspanning, net als God deed op de zevende dag toen Hij de Schepping gemaakt had. Zes dagen heb je de tijd om bezig te zijn met school, werk, social media en andere dingen. Ik gun je één dag om je extra op Mij te kunnen focussen en van Mij te kunnen genieten. Daarnaast kun je op deze dag je broeders en zusters ontmoeten en samen Mijn Naam grootmaken.

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat de zondag hier een perfecte dag voor is.

Broeders, zusters, vrienden,  ik hoop en bid dat als we terugkomen van onze vakantie we samen weer zullen opgaan naar Gods huis, dat we samen weer van de maaltijd van de Heer zullen genieten.

Dat we samen met onze voorganger Timothy en zijn gezin de naam van de Heer nog groter zullen maken in en rondom Nieuw-Weerdinge. 

Met Vriendelijke Broeder Groet, Frans Goeree