Sparen voor Stephanos

WIJ SPAREN VOOR ZUID AFRIKA !

Zoals velen van jullie weten, zijn de ouders van onze voorganger Timothy Alkema werkzaam in Zuid Afrika. Zij hebben daar de zendingsorganisatie ‘Immanuel Ministries’. Ze zijn werkzaam in en rondom het dorp Knysna.  

Wat doen ze: Ze verstrekken,  voedsel, evangeliseren, doen kinder – en jeugdwerk, geven les aan volwassenen en verstrekken bijbels enz. 

In deze regio heeft onlangs een erge brand gewoed. Er zijn veel spullen verloren gegaan. Dit is de reden om te sparen voor deze organisatie. 

Er zijn veel activiteiten om te ondersteunen. Wij hebben gekozen om te sparen voor de kinderclubs.  De stichting houdt een aantal keer per week een kinderclub. Voor deze momenten zijn veel spullen nodig.  

Kinder- en jeugdwerk is één van de belangrijke onderdelen van het werk van Immanuel Ministries. 

“Het doel is om de kinderen d.m.v. Bijbelverhalen, liedjes, sketches, poppenkast etc…  Bijbelse normen en waarden mee te geven. Ze leven in moeilijke omstandigheden waarbij het maken van de juiste keuzes voor de toekomst niet altijd even gemakkelijk is. God wil hen hierbij helpen en heeft ons leefregels gegeven in de Bijbel.  Verder vinden we het erg belangrijk om samen met de kinderen leuke dingen te doen om zo een relatie op te bouwen. We bidden iedere keer weer dat God door ons heen kan werken om de kinderen en jeugd de liefde van de Here Jezus te laten zien. Zo hopen we dat de kinderen een keuze voor Jezus maken.  Deze clubs vinden plaats na het voedselprogramma op maandag-, woensdag- en vrijdag middag. De kinderen krijgen een afwisselend programma op hun eigen niveau. Naast deze clubs gaan we zo nu en dan ook een zaterdag weg met de kinderen om een leuke tijd te hebben. Verder organiseren we in de schoolvakanties extra dingen zoals een kidsparty, een filmmiddag of een kinderbingo. En op donderdag middag zijn we gestart met 1 keer in de maand een kidspraise te houden. “

Hoe kunt u helpen met sparen? 

- U kunt geld in de spaarpot doneren die in de hal staat 

- Meesparen tijdens de GemeenteGroeiGroep avonden of tijdens Zusterhulp 

- Mutsjes of sokjes breien voor de kinderen van 0 t/m 4 jaar. 

- Ook maken de kinderen binnenkort een spaarpot op de King’s Kids, waar ze thuis in mogen sparen. We zullen aangeven als ze de spaarpotjes mogen ‘legen’ op de King’s Kids.